Mode från förr och modet nu

Kläder har fascinerat människor i alla tider eftersom de avslöjar saker om vem du är. Ibland talar det om för andra vad du arbetar med eller vad du utövar för fritidsaktivitet. Framförallt säger det dock mycket om din personlighet och vad du tycker om.

En lyxvara tänkt att hålla över tid

Förr i tiden avslöjade kläder väldigt mycket om den socioekonomiska tillhörigheten. Kostnaden för att tillverka kläder, importera dyra tyger och betala för specialiserad arbetskraft var väldigt hög och endast en utvald skara hade råd att köpa nya kläder regelbundet. Detta medförde givetvis att kläder och accessoarer var extremt eftertraktade och åtråvärda.

Tidsenliga klassiker

Det finns trender i mode som inspirerat världen i olika epoker och influerat materialval och snitt. Ibland förbryllar modet oss när vi tittar tillbaka på trender från förr i tiden såsom exempelvis 70-talets utsvängda byxor och vi har svårt att förstå vad som var så tilltalande. Men modet har också präglats av klassiska skärningar och plagg som håller över tid och är lika tidsenliga och vackra nu som för 50-60 år sedan. Ta en titt på nätet för att hitta dessa för evigt moderna klassiker som gör dig till en stjärna.