Flygets historia i Sverige

Man kan säga att den svenska flyghistorian startade på riktigt 1910. Det var nämligen då som det Svenska aeronautiska sällskapet hade en flygvecka på Gärdet i Stockholm och Carl Cederström fick upp sitt plan hela 160 meter. Då ett svenskt rekord. Men det hela hade naturligtvis startat tidigare och utvecklingen av flygkonsten var stor under början av 1900-talet.

Redan 1806 så gjordes en flygning vid Humlegården, Stockholm. Det var en Belgare vid namn Étienne-Gaspard Robert som gjorde en kortare ballonguppstigning. 1910 så flögs det med plan vid Gärdet som vi skrev i ingressen. Vi hoppar fram till 1920 då Sverige får sin första kvinnliga pilot. Nämligen Elsa Andersson som får sitt aviatördiplom. 1936 så invigs Bromma som flygplats och blir en av de modernaste i Europa. Den 1 april 1962 så inviger man Stockholm- Arlanda flygplats och all utrikes fly flyttas hit från Bromma. Källa: svensktflyg.se

Det har skett stora förändringar genom åren och idag så är flygen hypermoderna och vi kan flyga till mängder av olika länder. Vi flyger snabbt och enkelt och tar oss till i princip jordens alla hörn. Även AI har tagit sig in i flyget. Om du idag ska söka flygbiljetter så kan du endast med några musklick hitta dina resor och beställa flygbiljetter. Du skriver in var du vill flyga från och till vilken destination. Systemet letar upp vilka resor som finns tillgängliga och vilka som är billigast. Du väljer vilka biljetter du vill boka på ett väldigt smidigt sätt.